Dank aan iedereen voor Seizoen 2017, 2CV Cross Kampioenschap

4 maart 2017, Duivelsberg circuit in Maasmechelen, de start van het Nederlands 2CV Cross Kampioenschap. Nu zijn we inmiddels 13 wedstrijden verder. Waarbij we ook 5 wedstrijden hebben verreden op ons thuis circuit, het  Euro circuit   in Valkenswaard.  En hebben afgelopen zondag, 15 oktober, de afsluitende wedstrijd verreden op het Glosso circuit in Arendonck.  In die tussen tijd is er veel gebeurd. 
Het contact met de Besturen en medewerkers van de verschillende circuits, Euro circuit Valkenswaard / Glosso circuit Arendonck / Duivelsberg circuit Maasmechelen is zeer goed te noemen, en wij als bestuur danken hen daarvoor. Zonder deze samenwerking konden wij dit kampioenschap niet op deze manier beleven.  Dat wij als gast rijders van harte welkom waren en ook volgend jaar weer mogen zijn dat geeft een goed gevoel.
Ook de saamhorigheid tussen de teams en belangstellenden is dit jaar nog sterker geworden en dit was duidelijk terug te zien in de gezelligheid en het helpen bij pech of schade aan de crossers.  Deze samenwerking was tijdens de laatste wedstrijd duidelijk te zien. Er werd volop gesleuteld om de motor te vervangen van de cross eend waarin ik startte in de 1ste manche en de motor het direct na de start vastliep.
De race weekenden zijn echt weekend uitjes geworden.
Afgelopen jaar is er door verschillende deelnemers /teams veel gesleuteld, en door sommige teams ( bijna ) niet. Ik denk dat het aantal sleutel uren ook terug te zien is in de uitslag van het eindklassement, daarbij is zeker natuurlijk de stuurmanskunst van belang geweest en een stukje geluk/ mazzel.   Er is mooie strijd geweest om de eerste plek in het kampioenschap, maar zeker ook om alle plekken die daaronder kwamen.  Vorig jaar mocht Bert de wisselbeker behouden na 3x op rij winst, Bert beloofde daarbij dat hij een nieuwe wisselbeker zou verzorgen. Nu na de 4de maal op rij de winst in het kampioenschap te hebben behaald, mocht hij dus de Bert Theunisse wisselbeker trofee in ontvangst nemen. Uiteraard werd hij op het podium vergezeld door Mike die 2de is geworden en door Lieke en Jose die als team op de 3de plek zijn geŽindigd.   Dit ging gepaard met een bosje bloemen en daarbij een champagne douche, dit leverde ook verschillende anderen een nat plakkend pak op.

Ik wil hierbij graag iedereen bedanken die dit seizoen samen met ons hebben mogelijk gemaakt, dus alle sponsoren, die hebben bijgedragen in geld, materialen, stickers, Taarten en ander lekkers. 
De besturen van de verschillende circuits en alle medewerkers van de circuits die daar voor ons, in totaal 13 weekenden hebben klaar gestaan. Dit om alles goed te laten verlopen maar ook zeker voor onze veiligheid op de baan.  ik bedankt mijn mede bestuursleden,  Jose en Kim, Opa Piet voor de technische staf en  de webmaster,  Geert-Jan, Peter voor de fotoís  en  verder iedereen die de er voor gezorgd heeft dat de2CV Cross Vereniging  staat als een huis. Zeker wil ik ook mijn vrouw, Kitty bedanken omdat zij mij iedere wedstrijd maar ook daarbuiten bij staat in alle organisatie zaken.

In 2018 bestaat de 2CV Cross Vereniging 40 jaar, ik verwacht er gezamenlijk weer een super jaar van  te kunnen maken met een mooi vol start veld tijdens de verschillende wedstrijden.

Met vriendelijke groet, Leo van der Windt
Voorzitter Nederlandse 2CV Cross Vereniging